Julös

Innan vi börjar vill vi gärna säga: från oss alla ─ till er alla ─ ett riktigt gott Julös.

Temasläppet kan börja

Julösgruppen står som vanligt för programmet, ni kommer få träffa en rad gamla vänner och förhoppningsvis några nya.

Snövit, Lady & Luffsen och andra ni känner. Ni ska ut på äventyr med Kalle Anka, Askungen, Tjuren Ferdinand, Mowgli, Robin Hood och till sist de små skojarna Piff & Puff.

Just nu sitter ni och väntar på Temat och vi ska förklara det för er. Håll i er nu och ta någon hårt i handen så ger vi oss av till Kalle Ankas Julös.

Vad är Julös?

Varje år firar vi jul tillsammans med roverscouter på det mysiga och gemytliga Göransborg i Höör (I år i Saxtorp på Kaninstigen 14). Ibland med massor av snö som står en till knäna, ibland mindre vinter- och julinspirerade väder. Man ger och får klappar och äter julmiddag i riddarsalen.

På borgen I scoutstugan finns det begränsat antal sängar (64st totalt) en handfull av dessa är reserverade för funktionärer. Vi tar gärna emot fler, men då får man sova utomhus i tält/vindskydd/under bar himmel om man så önskar. Det är alltså först till kvarn som gäller.

Bling-Bling & utklädnadspriser

Vad är Bling-Blingtävlingen för något? Det bäst utsmyckade, pimpade och temavänliga rummet kommer få ta hem Julös ärofyllda vandringspris. Fina vinster utlovas till den som går bäst klädd 24/7 enligt årets tema.

Julklapp

Deltagare tar med sig minst en julklapp till ett maxvärde av 30kr. Flera julklappar (till totalkostnaden 30kr) uppskattas.

Övrigt

Det finns bastu och dusch på borgen i scoutstugan, vill man nyttja bastun bör man ha med sig badkläder. Till borgens lokalens sängar kan man antingen ha sovsäck eller sängkläder (sängkläder får man ta med själv; täcke, kudde och lakan). Man måste ha underlakan till sin säng med sig själv, även om man har sovsäck.

Det är totalförbud med nötter på Julös!

Facebookevenemang

Facebookeventet är endast ett diskussionsforum deltagare emellan.

Ta mig till evenemanget »

Anmäl dig

Anmäl dig nu »