Om den där paddelhajken

På initiativ av Luftakommittén begav sig ett gäng luftascouter ut i Rönne Å för ett allmänt och trevligt paddelhäng.

Vår tur på vattnet började med lite duggregn när kanoterna skulle sättas ner och fortsatte i perioder under förmiddagen till vi landade vid lunchplatsen efter tolvtiden. Pastasalladen som vi förberett slank hjälplöst ner i våra hungriga magsäckar och passade sig som bäst efter ett lite längre kanotstopp. När vi väl fortsatte på vattnet med våra mätta magar lättade vädret upp och solen tittade fram, man kunde nu strunta i att ha regnjacka nära till hands.

Vi måste ha paddlat på rätt bra, för kring 18-tiden var vi framme vid platsen som var bestämt sedan tidigare att vi skulle sova vid. I kvällssommarsolen tog jag, Jacob och Erika oss ett dopp i det svala vattnet som var strömt nog att hålla en ur balans. Vi avnjöt hamburgare som middag och några av oss spelade improviserat kubb, gjort av vedträn som blivit hårt kontrollerade för att passa kubbspelets strikta regler.

Dagen därpå var det ett så pass fint väder att man kunde jämna ut sin eventuella och så kallade ‘bonnabränna’. Blev det för varmt kunde man alltid hålla sig till en frisk fläkt blåste förbi eller till och med dopa fötterna.

Vi kom i land lagom till lunch, stekta av värmen och med begynnande symtom av #scoutbakis.

Inga kanoter välte, några fastnade och någon lämnade en paddel i ett träd för en liten stund. Lite organiserat kaos, precis som luftascouting ska vara.

/Max ‘badankan’ Björkegren
Det här inlägget postades i Lufta-arr, Läger och märktes , , , , av Max Björkegren. Bokmärk permalänken.