Min tid i luften

Inledande ord Airnews #66

30418159776_47e900fa55_o

Jag halkade in i valberedningen som sammankallande

Under flera år åkte jag på arrangemanget som jag senare kom att ta över, Tåpar. Men jag hade aldrig varit på myslägret, aldrig varit på ett Luftating. Flera i mitt roverlag coRleoneS åkte tidigare varit på några ting, jag backade alltid ur.

Mitt första Luftating som jag närvarade på blev 2010 års ting Fäst(t)ing. Det blev ett så kallat startskott. Jag halkade in i valberedningen som sammankallande.

Året därpå åkte jag på myslägret, lurades med på Luftabussen upp till Stockholm på Rikstinget. Jag skapade Luftakanalen för att publicera videor från arrangemang. Samtidigt hjälpte jag till att hålla ordning på Luftashoppen. Mitt roverlag stod för delar av underhållningen på 2011 års Luftating TINGaling.

Jag valdes in i Luftakommittén .

Luft var då fortfarande en del av KFUM. Jag skulle ta hand om infoposten med Airnews och vår dåvarande hemsida som mitt huvudsakliga arbete.

30156930730_28736fa067_o

Jag kandiderade alltså en tredje gång

2012 hade Luft mycket med lägret Wild Wild West Tjugotolv att göra. Det fanns en stor del av luftascouter som hade hand om UtRo-delen. Jag var PR/Info-ledare. Det började ske förändringar i scoutsverige. Förbunden skulle gå samman till ett. Vi visste att KFUM Scout skulle avvecklas och jobbade på en lösning, Luft stod vid ett vägskäl. Vi valde det självklara, att fortsätta med roverscouting.

Inför 2013 stod vi på svajiga fötter. Vi hade brutit med det gamla och påbörjade vårt arbete kring att bli en rovergrupp i Skåneregionen. Jag hade själv bestämt mig för att kandidera till LK en period till för att säkra Lufts existens och verka för rovers. Detta året tog jag även på mig rollen som Vice Ordförande, en roll som jag haft sedan dess.

Under 2014 hade vi kontakt med distrikten, vi började arbetet för hur Luft skulle fungera.

Förra året, det vill säga 2015, var jag nästan nöjd med min insats. Men några frågetecken stod fortfarande böjda och jag ville räta ut dem. Jag kandiderade alltså en tredje gång.

Tiden är nu inne, Luft har etablerat sig i den nya organisationen och det är dags att lämna vidare till andra som kan göra Luft och Luftakommittén ännu bättre i framtiden.

Det gäller att vända fikadöden, till fikaglöden
Max Björkegren, oktober 2016

Hela Airnews #66 finns att läsa här »

Det här inlägget postades i Inledande Ord och märktes av Max Björkegren. Bokmärk permalänken.