Luftaporträttet: Martin Björgell

Martin Björgell, Bunkeflo Scoutkår i Malmö.

Martin Björgell sitter just nu som ordförande i Scouternas styrelse men visste du att han har varit aktiv i Luft och även suttit i Luftakommittén?

Vad förknippas du ofta med?
Jag förknippas ofta med Scouterna eller med Handelsbanken, som är min nuvarande arbetsgivare. Det tror jag hänger ihop med att jag är en offentlig person som ofta företräder de båda organisationerna. Som person förknippas jag nog ofta med engagemang, ledarskap och en positiv attityd.

Hur länge har du varit Luftascout?
Första gången jag var med på ett luftaarrangemang tror jag var Luftatinget 2004. Därefter blev det många aktiviteter som Julös, Nattvolley, Nattbandy, Tåpar, utbildningar och läger. Alla de mötesplatserna är otroligt viktiga i den åldern man är i som utmanare eller roverscout – för att lära känna nya scouter och utmana sig själva. De vänner jag lärde känna under tiden som aktiv i Luft och i Luftakommittén tror jag spelat en stor roll för mitt fortsatta engagemang i Scouterna.

Vilket är dit favvo-arr?
Som tonåring tror jag Julös var det jag såg fram emot mest under året. Som lite äldre har jag alltid varit förtjust i våra ting, stämmor och årsmöten. Det är otroligt häftigt att se hur alla unga scouter samlas för att tillsammans besluta om gemensamma mål och framtiden för vår scoutrörelse.

Bästa luftaminnet?
Det är så många, men bland de bättre minns jag galna upptåg i en Luftabuss på väg mot en femkamp och en maskerad då jag klädde ut mig till “sjöscout”.

Vad gör styrelsen just nu?
Just nu arbetar styrelsen mycket med flera områden. Men för att hålla det kort handlar det om arbetet med Scouternas nästa strategi för åren 2015-2025, vårt arbete med rekrytering och mångfald samt olika sätt att förenkla och underlätta för den lokala verksamheten. Det kommer också bli en del fokus på utbildning framöver samt på vår långsiktiga ekonomi. Nu under våren kommer vi också tillsätta den arbetsgrupp som ska utreda en framtida organisation och syfte för utmanarscouter respektive roverscouter. De som är intresserade att vara med får gärna höra av sig till oss ordföranden så berättar vi mer!

Det här inlägget postades i Luftaporträttet och märktes , av Max Björkegren. Bokmärk permalänken.