Luftaporträttet: Erika Wernbro

Erika Wernbro, Husie Scoutkår i Malmö.

Erika som för nuvarande sitter i ROKO känner du kanske igen från tiden när hon satt i luftakommittén, hjärnan bakom försöket att få aktiva rovers utan lag att gemensamt göra saker som man var intresserade av, de så kallade luftapatrullerna.

Vad förknippas du ofta med?

Många ser mig som “den ständige sekreteraren” dvs. den som är ansvarsfull och duktig på att hålla reda på saker. Men min förhoppning är att folk också tänker på mig som glad och omtänksam. Jag gillar att växla mellan att vara sprallig och allvarsam.

Hur länge har du varit Luftascout?
Tekniskt sett blev jag det 2005, då jag blev roverscout, men planerna på att åka på femkamp det året gick om intet. Istället blev mitt första luftarrangemang Luftatinget 2009, då jag valdes in i kommittén. Jag hade ingen aning om vad jag hade gett mig in på, men att gå med i Luftakommittén var nog ett av de bästa besluten jag har tagit i mitt liv. Jag har haft fyra underbara år som luftascout.

Vilket är dit favvo-arr?
Jag gillar Myslägret och Amazing Race bäst. Myslägret för att det är så avslappnat och ligger under en bra tid på året. Och Amazing Race för att det är kul att utmana sig själv och tävla i att gå hajk och lösa kluriga ledtrådar.

Bästa luftaminnet?
Oj, jag har ju en massa bra minnen från min tid som luftascout. Men något som sticker ut är Rikstinget 2011 och resan med Luftabussen den helgen. Oftast är det ju de små sakerna man minns, och det var en helg med många små galna upptåg och möten med roliga människor. (Lite som det är att vara luftascout i allmänhet.) Mycket av den helgen finns ju dessutom dokumenterat i en fin film som ligger på youtube.

Hur går arbetet för ROKO?
Det går bra. Vi var precis med på Förbundsmötet där vi gjorde en (enligt vad jag hört, jag var själv förhindrad att delta på FM) uppskattad organisationstävling för utmanar- och roverscouterna. Nu ska vi arbeta vidare med fokus på framtiden, för att ge förbundets utmanar- och roverscouter en så bra verksamhet som möjligt även i den nya scoutorganisationen.

Det här inlägget postades i Luftaporträttet och märktes , av Max Björkegren. Bokmärk permalänken.