Ledarträff inför Japan 2015

23rd World Scout Jamboree börjar närma sig. För att ha hand om alla 1700 deltagare från Sverige behövs ett gäng engagerade ledare. Det behövs en ledare på en patrull om nio scout. Vi är många ledare.

Helgen som har varit var det träff för alla ledare. Central i Stockholm samlades förväntansfulla ledare från norr till söder. Ett fullspäckat program med information om resan, om lägret och allt där runt omkring.

Vad sägs om flygresor för 24 miljoner kronor?

Jag var spänd på att se vilka ledare man skulle arbeta med och skapa en avdelning. 36 scout + fyra ledare = en avdelning. Min grupp blev Helsingborg 5. Troligtvis kommer vi ha lite scouter från Helsingborgstrakten, förutom från kårer där ifrån vi ledare kommer. Vi döpte vår avdelning till Minecraft, efter många namnförslag satt det i tiden och kändes roligt att använda som ett tema på förträffen som kommer vara i mars månad för oss.

10623363_649183498512730_8586114356085588541_o

Workshop om kulturskillnader bjöds det på, mycket intressant. Att man ska ta seden dit man kommer och vara beredd på förändring från vardagen.

Ska sammanfatta mig kort. Det kommer bli häftigt läger. Många minnen och göra varje dag till ett äventyr. Min uppgift under lägret blir att få mina nio scouter i patrullen att ta varje dag som den kommer och göra det bästa av den, samt att ha roligt. Kommer bli en utmaning!

Jacob och Anton från Luftakommittén kommer åka som ledare.

Det här inlägget postades i Läger och märktes , av Jacob Palm. Bokmärk permalänken.