Skånes scoutdistrikt

Foto: David Johansson ©

Luft verkar under distrikten i Skåne. Vardera distrikt har sin egen styrelse och utmanarkomitté.

Nordvästra Skånes Scoutdistrikt

Distriktet täcker nordvästra delen avSkåne.

Kulla Scoutdistrikts styrelse består av 7 ledamöter samt tre suppleanter. Verksamhetsgruppen i Distriktets styrelse har hand om och ser till att arrangemang och utbildningar blir av för scouterna i distriktet.

Utmanarkomitté: USB – Utmanarnas Samordnande Byrå.
Visionen är att utmanarna i Nordvästra Skåne som ska komma med alla idéer om utmanarverksamheten, inte distriktsstyrelsen eller USB, de ska finnas till som ett stöd.

kulla.scout.se symbol_ny-Flik

Snapphane Scoutdistriktsnapphane

Distriktet täcker nordöstra delen av Skåne.

Snapphane Scoutdistrikt har 26 aktiva kårer. De bedriver en aktiv scoutverksamhet ända ifrån bäver till roverscouting. Antalet aktiva medlemmar per december 2012 var 1800.

Utmanarkomitté: LUS – Länken för Utmanare i Snapphane.

snapphane.scout.se symbol_ny-Flik

Södra Skånes Scoutdistrikt södraskåne

Distriktet täcker södra delen av Skåne.

Södra Skånes Scoutdistrikt bedriver verksamhet tillsammans med 71 Scoutkårer och ca 5000 scouter. I distriktet finns det arbetsgrupper som arbetar med olika områden för att utveckla distriktets verksamhet.

Utmanarkomitté: SUS – stöttande utmanarscouter.
Deras uppgift är att vara en länk mellan utmanarlagen i distriktet samt stötta de arrangemang som är distriktstäckande.

sodraskane.scout.se symbol_ny-Flik