Hashtaggen #scoutbakis

Inledande ord från Airnews #37

Fem förbund är nu ett. Nu är vi Scouterna!

I helgen som varit så var det som ni säkert alla vet om Demokratijamboree. Ni som varit där kände er säkert jättetrötta efter timmar med ideellt arbete och engagemang. Detta är ett tillstånd som jag skulle kalla för scoutbakis.

Nu är vi Scouterna!

-Vad är det du säger? Scoutbakis? Blandar du in alkohol?

Det enkla svaret är nej. Det handlar inte om någon sådan form av eftermäle. Scoutbakis handlar just om att du är så pass trött att du somnar på stund, du orkar inte att sy på märket från helgens läger, att du har just engagerat dig ideellt i timtal, att du har umgåtts med andra människor med
samma driv.

Hashtaggen #scoutbakis

Ordet och uttrycket scoutbakis började etablera sig på twitter för drygt ett år sen i form av hastaggen #scoutbakis. Flera har hängt på och i skrivande stund så är det 100+ personer som gillar scoutbakis på facebook. Lite exempel på användande av #scoutbakis på twitter:

@mariannevonSeau: Skulle säga att jag är #scoutbakis och är sant, men jag är också så
mycket mer. Mött många inspirerande och härliga människor #dj12

@Nickexs: Är nöjd med helgen. Vänskap, värme, kloka beslut tagna – tack alla för en bra
helg! Imorgon är jag nog bakis, Scoutbakis. #scoutbakis #dj12

@Fmariaida: @attansbananer #Scoutbakis
måste vara den bästa känslan :)

Att vara scoutbakis handlar inte om att vara full som en följd av alkohol. Att vara scoutbakis handlar om vara trött av scouting. Men inte på ett dåligt vis, utan som följden av att man haft väldigt kul i sitt ideella arbete.

Att vara scoutbakis handlar om vara trött av scouting

Jag vet att jag, förhoppningsvis, återigen kommer att åka från Julös om en vecka lika scoutbakis som alltid.

Informationsansvarige som kastar pappersflygplan
Max Björkegren

Hela Airnews #37 finns att läsa här »

Det här inlägget postades i Inledande Ord och märktes , av Max Björkegren. Bokmärk permalänken.