Från Skåne till Lima på Klimatkonferens #1

Följande inlägg är saxat från internationellscouting.blogspot.se

Resan till Peru var lång och kontrollerna många. Men att flera gånger få frågan ”Vart är du påväg? Vilket är ditt ärende där?” och kunna svara ”Jag ska till Lima för att delta i klimatkonferensen” gav mig all energi jag behövde. Det och kaffe förstås. Att slutligen landa i Lima var en chock – plötsligt var allt på riktigt. Jag knäppte på mig scoutskjortan, och innan jag hunnit reagera stod en kvinna med ett vänliga ögon och scoutklädsel och kindpussade mig. Sedan dess har jag varit omgiven av underbara scouter ifrån världens alla hörn. Jag har sovit alldeles för lite, skrattat till tårar, lärt mig en massa om majs, och fått inspiration och motivation som kommer räcka som bränsle en lång tid framöver.

Resan till Peru var lång och kontrollerna många.

Den 1 december började själva klimatkonferensen, men då min delegation är delad i två och var halva har tillgång till konferensen en av veckorna, kommer min halva av delegationen inte närvara inne på området förrän nästa vecka då det är vår tur. Den här veckan kommer vi istället följa förhandlingarna utifrån och utforska miljonstaden Lima.

Läs hela inlägget på internationellscouting.blogspot.se »

P.S. Ifall du inte kan vänta på nästa blogginlägg, utan vill veta mer om COP20 typ NU, så kan jag tipsa om klimatforhandling.se »

Hälsningar ifrån ett soligt och högljutt Lima
Linnea Andersson

Det här inlägget postades i Världen och märktes , , , , , av linneaa. Bokmärk permalänken.