Doping på Tåpar

Under finalheatet på Tåpar – Yacht Cup förekom ett visst ”doping”-fusk som lag Gubbankan 3.0 hade vissa åsikter om.

Följande är lagets skriftliga protest:

Skriftlig protest ang. finalheatet i Tåpar – 2014.
Lund/Vallkärra 17/4-14. 19.20

Vi i lag Gubbankan 3.0 protesterar mot att ”the Ductain” tilldöms sistaplatsen i finalheatet.

Vi anser att ägaren medvetet dopat sin anka så att denne ej kunde flyta i mål i finalen.

Vi anser att doping inte är förenligt med scouter i allmänhet och Tåpar i synnerhet.

Vi i lag Gubbankan 3.0 försökte lösa situationen efter bästa förmåga. men då nödresurserna tog lång tid att komma fram tycker vi att ett lämpligt straff är ett tidstillägg på 30 sekunder.

Vi hoppas att domarna ser allvarligt på situationen och går på vår linje.

Lag Gubbankan 3.0 /Maria, Oskar, Janni.

Vi arrangörer ansåg efter överläggning att ingen skillnad skulle ske gentemot laget då ett annat lag vann oberoende av de två sista ankornas placering. Däremot kommer vi att till nästa år göra tydligare regler kring modifikation under pågående tävling.

Tills dess, kvack!
Det här inlägget postades i Lufta-arr och märktes av Max Björkegren. Bokmärk permalänken.