#DJ14 ur ett roverperspektiv

Demokratijamboree. Långt ord! Men det är viktigt! Det är här vi påverkar, tycker och berättar vad vi vill! Det är i plenum som rörelsen tar form de kommande åren, de är där vi lägger ribban.

Att vara här är inte alltid så kul. Det är klart att det är ballare att paddla forskajak eller bestiga Kilimanjaro, men vi borde vara här. Det är tyvärr lite ballare att säga: “Jag gick hela Skåneleden i helgen” än “Jag röstade på alla motioner och propositioner”. Demokrati är krångligt, det är yttranden hit och sakfrågor dit. Men det är viktigt att se igenom det, att se syftet med att nöta sätesmuskler 9 timmar i sträck. För genom att sitta där, genom att vara engagerad så gör du det möjligt för barn i Sverige att få komma ut och känna friheten, att känna lyckan. Du gör det möjligt för unga att skapa kontakter och vänner för livet, vänner som aldrig sviker, som alltid står kvar. Så för allas skull, inte bara din egen, åk på Demokarijamboreen nästa gång! Du ska veta att roverscouterna inte var överrepresenterade, snarare motsatsen.

Skånes roverkommitté Luft finns representerade på demokratijamboreen #dj14

Ett foto publicerat av Luft (@luftascout)

Men vad är det vi tjänar på denna byråkratiska dans? Scouternas styrelse har fått i uppdrag av stämman att tillsätta ett arbetsutskott som skapar och stödjer arrangemang för roverscouter.

Det är en ganska krånglig mening. Men vad betyder den egentligen?

Detta innebär att styrelsen kommer ta fram en grupp vars syfte är skapa arrangemang för roverscouter, samt stödja andra arrangörer för sådana. Om allt går som vi vill kommer detta innebära att de kommer skapas roverarrangemang på nationell nivå, där roverscouter från hela Sverige kan träffas! Det tycker i alla fall jag är bra.

Men glöm inte en sak, som kanske är de viktigaste! Om du inte påverkar för förändring, har du gett upp din rätt att gnälla under två år!

Anton Wilkens

Det här inlägget postades i Demokratijamboree och märktes , av antonwilkens. Bokmärk permalänken.