Tåpar

event_PREtåpar17

Facebookeventet är endast ett diskussionsforum deltagare emellan. FB-f-Logo__white_29

TÅPAR (Torns Årliga PåskAnkRace) är ett årligt lufta-arr som går ut på att man  tillverkar en egen anka, enligt de förbestämda definitionerna.

Tåpar får superkrafter

Detta har hänt…

Efter en incident som leder till att en last med radioaktivt avfall rinner ut i Vallkärrabäcken står deltagarankorna inför årets Tåpar, fullt utrustade med superkrafter!

Det finns dock en baksida med krafterna – med dem kommer individer som sprider ondska. HARDRA, Hatar Ankor Retar Deras Rena Ankdamm, reser sig ur bäckens slamm med ett enda mål: total dominans i Vallkärrabäcken. De måste stoppas!

Detta kan bara ske om alla deltagare är enade bakom en ledare. En ledare som bemästrar strömmen i bäcken. För att bestämma vem som är bäst lämpad, kommer det att avgöras genom det traditionella ankracet i Vallkärrabäcken.

Läs superserien på superkrafter.ga symbol_ny-Flik

Anmäl dig nu »

Utöver det vanliga ankracet med tillhörande betting, så kommer vi även att avgöra vilken superkraft som är bäst. De deltagande lagen ska skapa sin anka med utgång i en superkraft som de blir tilldelade vid anmälan. Även laget bör representera denna kraft i utklädnad. Domarna avgör vem som klätt sig och sin anka bäst.

Själva eventet

Under skärtorsdagen tävlar man med sin egenbyggda anka. Man bettar på placering av tävlande ankor i nästkommande heat.

Banan startar och slutar i den berömda Vallkärrabäcken som ligger i Vallkärra, bredvid Axelgård.

Tävlar gör man med sin, enligt konstens alla regler, hemmabyggda anka. Den tävlande ankan får lov att delta om den ej är levande, flyter i vatten och uppfyller minst ett av kriterierna. För varje godkänd kriteria får man i sitt tävlande lag 50 duckater att betta med.

Efter att alla heat är genomförda väntas en vinnar b(ank)ett.

Regler och Formalia

Hur race, betting och kringdetaljer går till kan man läsa i mer detalj om på denna länk »

 

Snabbinformation
När 13 april 2017 Var  Vallkärrabäcken i Vallkärra
Kostnad 20 – 60 kr Sista anmälan  6 april 2017
Kontakt Max Björkegren: maxbjorkegren[at]gmail.com