Akemashite omedetōgozaimasu

Julklappsrim, tomtegröt och ett bra umgänge, vad mer kan man begära dagarna som dessa?

Juletider är stunden man gör samma sak år efter år. Bekvämlighet eller lathet är frågan. För mig är tradition något bra, kunna släppa tankarna på allt ny-tänk och bar njuta av stunden. Det som är annorlunda mellan åren är innehållet i klapparna, trist att få strumpor varje år annars.

Bekvämlighet eller lathet är frågan.

Nu börjar det närma sig, det stora lägret på andra sidan jordgloben, World Scout Jamoboree 2015 i Japan. Har svårt att greppa att om sju månader ska jag äta mat med pinnar och ta hand om en grupp scouter. Jag åker på lägret som ledare och är redan nervös, på ett bra sätt. Tankarna flödar om hur jag ska göra för just min avdelning ska få den bästa lägerupplevelsen.

Har svårt att greppa att om sju månader
ska jag äta mat med pinnar.

Varje scout ska få chans och möjlighet att synas varje dag, uttrycka vad hon/han tycker med bekvämlighet. Pepp pepp och mera pepp, det ska bli underbart i Japan!

Nu kör vi, ett nytt år, samma läger som förr, tradition ska finnas där! Året börjar redan med traditionella myslägret. Ett läger med spel och mys. Slappna av på din favoritkudde och åka pulka ifall snön tittar fram.

Akemashite omedetōgozaimasu
(“Gott Nytt År” på ett främmande språk)

Jacob Palm

Det här inlägget postades i Airnews, Inledande Ord och märktes , av Jacob Palm. Bokmärk permalänken.